Felkészülés

A felkészülés menete

Konkrét lépéseket tennél a vágyott pozíció megszerzéséért? Akkor itt az alkalom, hogy kezedbe vedd az irányítást. Regisztrálj, és érkezz felkészülten a rendezvényre! A következő tippek segíthetnek neked abban, hogy igazán hatékony lehessen számodra az állásbörze!

Gondold át! | Aktualizáld adataid! | Írj listát! | CV írás és e-Reg | Állásbörze viselet | Bemutatkozás | Sikertörténetek | Blog

1. Gondold végig, milyen jellegű állást szeretnél!

Fontos, hogy meg tudd fogalmazni, milyen környezetben, feladatkörben éreznéd jól magad. Tedd fel magadnak a következő kérdéseket: miben vagy erős, milyen tudással és tapasztalattal rendelkezel, milyen cégkultúrában érzed jól magad, stb. Ezek alapján sokkal könnyebben tudsz majd keresni a lehetőségek között.

Ha bizonytalan vagy, hogyan is fogj hozzá, akkor érdemes elolvasnod blogcikkeinket önismeret témában!

2. Aktualizáld adataid!

A regisztrációkor megadott adataid alapján ajánlunk Neked kiállítókat és állásokat, ezért mindenképpen ellenőrizd, hogy pontos-e a profilod (különösen, ha már korábban regisztráltál).  Mielőtt kilátogatsz a rendezvényre, arról is győződj meg, hogy fel van-e töltve az önéletrajzod legfrissebb verziója! E-reg rendszerünk segítségével ezzel egy pillanat alatt jelentkezhetsz a szimpatikus cégekhez. 

FONTOS! Önéletrajzodat és adataidat kizárólag azok a kiállítók kapják meg, akiknél leadtad a jelentkezésed.

3. Állíts össze egy listát azokból a cégekből, amelyeknél el tudnád képzelni a jövőd!

Nem tudod, hol és hogyan kezd? Figyeld a honlapot, hogy mikor kerülnek fel az aktuális kiállítók és ajánlataik. Böngészd végig a listát, ismered meg a cégeket, mivel foglalkoznak és melyik kínál számodra testhezálló lehetőséget.

Hogyan találd meg könnyen a 200 kiállító között, aki számodra releváns lehet. Regisztrálj be, mert így profilodba belépve, a Neked való állások és Neked való cégek menüpontja is nagy segítségedre lesz a rendezvényre készülve. Az aktuális kiállítók listájával ugyanis a preferenciáidnak megfelelően ajánlunk majd neked személyre szabottan 100%-ig és 75%-ig megfelelő pozíciókat.

4. CV - Vigyél magaddal aktuális magyar, illetve idegen nyelvű önéletrajzot is!

Mire figyelj egy CV összeállításánál?

HVG Állásbörze - Minta önéletrajz

TIPP! Ha kész, töltsd fel profilodra, hogy a helyszínen is "nálad" legyen!

  • Jelentkezhetsz az e-Reg segítségével, de FONTOS! Kiállítóink között vannak olyanok, akik még nem használják, náluk nyomtatott CV-vel tudsz jelentkezni. Mi az az e-Reg? Hogyan tudod használni? Itt elolvashatod  bővebben!=>
  • Ha nem tudsz magaddal hozni nyomtatott CV-t, vagy elfogyna, akkor a helyszínen is tudsz a feltöltött önéletrajzodból nyomtatni. NyomtatóSarok =>

Ha további hasznos tippeket olvasnál a CV írásról, olvasd el a témában cikkeinket!

5. Öltözz az alkalomhoz illően, és légy ápolt, hiszen az első benyomás nagyon fontos!

A megnyerő benyomás fontos része a megfelelő öltözet kiválasztása. Fogalmad sincs, mit vegyél fel egy állásbörzére vagy egy állásinterjúra? Itt hasznos tippeket találsz ehhez! >>

6. Szedd össze magadban, hogyan mutatkoznál be 1 percben!

Röviden, de emlékezetesen bemutatkozni pedig nehezebb lehet, mint gondolod.

Mit is mondj egy ilyen helyzetben?

  • Hogy hívnak?
  • Milyen típusú állások érdekelnek? (szakterület, feladatok, munkakör, fő- vagy részmunkaidős, gyakornoki, stb.)
  • Milyen releváns munkatapasztalatod van?
  • Hol végeztél/milyen szakon tanulsz?
  • Személyes motivációd, azaz miért ilyen típusú állást keresel?
  • Miért gondolod, hogy alkalmas vagy egy ilyen típusú állásra, mit nyer veled a cég, ha téged választ?

Érdemes a fenti kérdéseket először otthon magadban, írásban megválaszolnod. Ezt bátran vidd magaddal, és ha szükségét érzed, még a börze ideje alatt is megnézheted, korrigálhatod az első tapasztalatok alapján, ha szükséges.

7. Vezesd magadnak, hogy hova jelentkeztél, honnan várhatsz választ!

Az aktív időszakban előfordulhat, hogy párhuzamosan több állásra is beadtad a jelentkezésed. Hogy követni tudd, melyik cégnél,hogy áll a kiválasztási folyamat, érdemes feljegyezned, pontosan hova és mikor jelentkeztél. Ha pedig megcsörren a telefon, jó, ha vissza tudod olvasni, keresni, hogy az adott pozícióban pontosan mi is fogott meg.

8. Valóban találhatsz neked való pozíciókat? Nekik sikerült!

Egy állásbörze hatékonyságára a legjobb bizonyíték azoknak a története, akik részvételükkel állást is találtak. Ha te is egy ilyen sikertörténet szereplője szeretnél lenni, akkor regisztrálj, és gyere el! Felkészülésképpen pedig olvasd el, hogy nekik hogyan sikerült.

   
  Kassai Nóra
Recruitment Specialist
IT Services
Juhász Annamária
Recruiter
Knorr-Bremse Vasúti
Járműrendszerek Hungária Kft.
 

 További történetek itt olvashatóak.